Plattegrond station Groningen

Met behulp van de plattegrond van het station Groningen kun je uitstekend bekijken hoe de sporen precies lopen en welke richting ze op gaan. Ook als je opzoek bent naar bepaalde voorzieningen op het station is zo’n plattegrond een uitkomst. De plattegrond kun je eenvoudig op de website van de NS vinden. Je maakt gebruik van het kopje ‘reisinformatie’ en vervolgens klik je ‘stationsinformatie’ aan. De website vraagt je over welk station je meer informatie wilt. Als je hier Groningen selecteert of intypt kom je terecht op een aparte pagina speciaal voor het station van Groningen. Je ziet bovenin het kopje ‘plattegrond’ staan. Je kunt ook gebruik maken van de app van de NS voor op je mobiele telefoon.

Plattegrond station Groningen

Wanneer je de plattegrond geopend hebt kun je eenvoudig alles opzoeken. Ze hebben de voorzieningen in drie categorieën opgesplitst. Eten en drinken, winkelen en Services. Als je op de desbetreffende voorziening klikt, bijvoorbeeld AH to go dan wordt je voorzien van uitgebreide informatie. Waar de precieze locatie is, de openingstijden en een beschrijving zodat je precies weet wat je met deze voorziening kunt.

Hoofdingang station Groningen

Als we naar de plattegrond van het station van Groningen kijken zien we dat de hoofdingang op het noorden gelegen is. De taxi’s vinden we naast de hoofdingang en zijn daardoor eenvoudig bereikbaar. Als we richting het westen kijken zien we daar de P+R parkeerplaats liggen waar je voor een goedkoop tarief je auto kwijt kunt als je gaat reizen met de trein. Veilig je fiets stallen doe je richting het oosten waar ook direct een fietsenmaker aanwezig is mocht er een reparatie nodig zijn. Verder zien we tussen spoor drie en vier bagagekluizen waar je je spullen tijdelijk veilig kunt stallen. Tot slot zien we op de plattegrond ook nog allerlei verschillende winkels waar je wat te eten of drinken kun thalen. Denk bijvoorbeeld aan de AH to go, Burger King, Smullers en Julia’s. Volop keuze dus.