Parkeren station Groningen

Wil je parkeren bij het station van Groningen heb je verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Er zijn parkeergarages in de buurt maar ook standaard parkeerplaatsen. We nemen de best mogelijke parkeerplaatsen met je door zodat jij eenvoudig je auto kunt gaan parkeren als je gaat beginnen aan je treinreis.

Parkeren station Groningen

Parkeren bij het station van Groningen is hartstikke eenvoudig omdat er veel mogelijkheden beschikbaar zijn. Zo kun je je auto parkeren in de parkeergarage ParkBee maar je kunt je auto ook kwijt op de parkeerplaats van Q-park P+R hoofdstation. Verder kun je ook in de straten om het station heen parkeren maar dit raden we absoluut af omdat de tarieven een stuk hoger liggen dan de andere opties.

ParkBee Groningen station

In de ParkBee groningen station kun je je auto parkeren. Het nadeel van deze parkeergarage is dat een reservering meestal wel nodig is omdat er anders geen plekken meer beschikbaar zijn en je op het laatste minuut op zoek moet gaan naar een alternatief. Parkeren kost € 1,50 per uur met een maximaal dagtarief van € 7,50. Het is dus zeker een betaalbare optie. Het adres van dit parkeergarage is Stationsplein 7, 9726 AE Groningen. Op de website van de parkeergarage zelf kun je een plek reserveren.

Q-Park P+R hoofdstation

Deze parkeerplaats is ideaal als je je auto wilt parkeren om vervolgens met de trein te gaan reizen. P+R is speciaal bedoeld voor mensen die met het openbaar vervoer verder reizen waardoor de kans groot is dat hier altijd wel een lege parkeerplek aanwezig is. Ook is het stukken goedkoper als de alternatieven. Je vindt deze parkeerplek op de Cascadeplein en is iedere uur van de dag geopend. In combinatie met een treinticket betaal je slechts € 4,00.

Gratis parkeren station Groningen

Er zijn weinig parkeermogelijkheden dichtbij het station die gratis zijn. Je ontkomt er bijna niet aan om te moeten betalen voor het parkeren van je auto. Als je het niet erg vindt om wat langer te wandelen voordat je bij het station bent zo je je auto kunnen parkeren op het terrein van de IKEA. Je bent dan wel zo’n 20 tot 25 minuten onderweg voordat je bij het station aankomt.