Fietsenstalling Groningen station

De beste en snelste manier om het station van Groningen te bereiken is met de fiets. Je auto in de omgeving parkeren kost immers een flink bedrag. Het station heeft meerdere fietsenstallingen gebouwd waardoor er ruimte voor iedereen is. Er is plaats voor 15.000 fietsen. Het is ook mogelijk om een NS fiets te huren als je zelf niet over een tweewieler beschikt. Hou er wel rekening mee dat je je fiets maar voor een maximaal aantal dagen mag stallen.

Fietsenstalling station Groningen

Het station van Groningen beschikt over meerdere fietsenstallingen. In de toekomst wordt er nog één extra gebouwd en komt er 5000 plaatsen bij. Je kunt gebruiken maken van het Stadsbalkon, de Fietsflat, van Hallpad en de Achterweg. De eerste twee liggen vrijwel tegen het station aan.

Stadsbalkon

Het Stadsbalkon is een bouwwerk dat ontworpen is door architect Kees Christiaanse en bevat aan de onderkant een fietsenstalling naast het fietspad. Een groot voordeel van deze fietsenstalling is dat het volledig gratis is en daarnaast er ook nog twee toezichthouders rondlopen. Zo ben je gegarandeerd dat je fiets niet gesloopt wordt. Stallen mag voor twaalf dagen met als regel dat de fiets daadwerkelijk in het rek staat.

Fietsflat

Aan de zijkant van het station vind je de Fietsflat. Dit is een moderne fietsenstalling met maar liefst drie verdiepingen waardoor er plaats is voor maar liefst 1300 fietsen. De meeste mensen kiezen er dan ook voor om hier hun fiets te stallen. De stalling is eigendom van de gemeente. Ook hier geldt dat je je fiets voor maximaal twaalf dagen mag stallen. Het is niet bekend of er cameratoezicht aanwezig is.

Achterweg

De derde optie die er is is om je fiets te stallen aan de Achterweg. Deze fietsenstalling is gelegen aan de achterkant van het station. Je hoeft dan alleen nog maar de trap op te lopen en je staat op het station. De fiets mag er maximaal twaalf dagen staan en zal moeten worden geplaatst in het rek. Er is geen cameratoezicht aanwezig dus je fiets stallen is volledig op eigen risico.

Van Hallpad

Als er geen plek maar is bij de eerste twee fietsenstallingen zul je iets verder moeten fietsen voor de volgende fietsenstalling. Hier is in veel gevallen wel plaats. Van Hallpad biedt een paar honderd meter verderop van het station plaats aan fietsen maar ook scooters en bromfietsers. Opnieuw geldt hier de twaalf dagen regel. Hou je je hier niet aan wordt de fiets opgehaald en geplaatst bij het Fietsdepot van Groningen.

Fietsenmaker station Groningen

Het station van Groningen heeft een Fiets & Service zitten. Dit is een fietsenmaker waar je terecht kunt als je fiets stuk is. In de meeste gevallen is je fiets dezelfde dag nog klaar. Hartstikke handig als je het in de ochtend brengt en s avonds weer thuiskomt van je werk of school. Ook zijn de tarieven betaalbaar en betaal je niet meer als bij de lokale fietsenmaker. De fietsenmaker is geopend tot 19:00.